Omakotitalon perustus nopeammin, siistimmin, edullisemmin ja laadukkaammin

Benders-perustukset rakentuvat  nopeammin, siistimmin, edullisemmin ja laadukkaammin. Benders-perustuselementeistä tulee vähemmän hukkaa työmaalla sekä vähemmän kaivuuta ja kallion louhintaa. Tasalaatuisuutta. Nopeampaa aikataulua. Sisä- ja ulkopuolinen täyttö kerralla. Vähemmän työvaiheita ja vähemmän kustannuksia.

Benders-perustusmenetelmä pohjautuu ruotsalaisen perheyrityksen, Bendersin kehittämään sokkelielementtiin. Sen lämmönkesto ja kuormituksen sitomiskyky ovat CE-tyyppihyväksyttyjä. Benders-sokkelielementin ulkopinnassa on valmis, harjattu kuitulujitebetoni. Ruotsissa tällaisia perustukisa on tehty jo vuosikymmeniä ja satoja tuhansia perustuksia.

Betoni valetaan korkealaatuiselle solumuoville. Perustuksesta tulee kestävä, hyvin eristetty ja yhtenäinen. Valmiin betonilaatan päältä on hyvä jatkaa talon rakentamista.

Pyörittele ja zoomaa alla olevia sokkelielementtejä hiirellä tai sormella.

Sokkelielementissä on valmis rapattu ulkopinta.

Elementin pinnassa on harjattu 10 mm kuitulaastivalu, joka on valettu laadukkaan EPS-eristeen päälle. Pinta on luja, jos kuitenkin pinta rikkoutuu, sen voi korjata helposti tavallisella betonilla.

Elementtien korkeuksia on alkaen 300 mm aina 900 mm asti. Tämä mahdollistaa esim. tontin tasoerojen tasaamisen ja alapohjaeristeen määrän.

Vasemmalla on Benders-perustus, oikealla taas vanhanaikainen perustustapa. Benders-perustuksessa tarvitaan vähemmän kaivamista ja louhintaa.
Benders-sokkelielementit esite. Lataa tästä!

Benders-sokkelielementtiperustus -esite. Lataa PDF